UNA VIDA PER VIURE


Cada dia vivim més. La esperança de vida augmenta gràcies als avanços de la medicina i a la comoditat en la que ens hem acostumat a viure. Ara una persona pot arribar fàcilment als 80 anys. Podem pensar que és bo això de viure cada cop més però: es realment viure el que fem?
M'alce 7 vegades del llit a la setmana i cada una d'eixes voltes tinc el dia planificat. Cinc d'eixos dies son una rutina impressionant. Pels matins ens tanquen com a ovelles entre quatre parets per a explicar-nos com trobar els màxims i els mínims d'una funció en forma de parabola que no he de veure mai més en ma vida. Per les vesprades ens unflen a feina, tanta, que ni tan sols trobava temps per a escriure açò. Els caps de setmana són la llum entre tanta foscor, però per desgràcia, la llum dura poc en un món d'ombres. Ens pasem més de quinze anys de la nostra vida estudiant, aprenent coses que oblidem amb facilitat, coses que uns homes sentats a una butaca amb un sou que fa por, han decidit que necessitem saber per a ser persones. Però no ens ensenyen a viure, i per això desperdiciem la nostra vida estudiant coses que no tenen cap significat.
Després d'açò, només ens queda treballar. És l'únic que podem fer per a integrar-nos en esta societat. Aci hi ha poques possibilitats: si no has estudiat una carrera eres un mandra, i si l'has estudiada sempre hi haura algú que aconseguira un treball millor que el teu gràcies als contactes. Pasem la major part de la nostra vida treballant, per a que el dia menys pensat decidisquen que t'ha arribat l'hora d'esperar a la mort. Si tens sort l'esperaràs asentat al sofà de ta casa, si no, la trobaràs a un geriàtric o enxufat a una màquina a l'habitació d'un hospital.
Pot sonar estúpid i inclús utòpic, però no us agradaria, encara que fora només uns instants, no pensar en res, no tindre cap problema, només viure, flotar sense nugar-te a cap lloc, volar, simplement ser lliure de viure la teua vida? Pensem que som lliures però estem nugats a tot. A la familia, als amics, als estudis, al treball... Alguns d'estos nusos no ens molesten, es més, els busquem i ens sentim desamparats quan algún d'ells ens falta. D'altres no els busquem però els necesitem per viure, o això ens han dit. Creem que som lliures però des del moment del nostre naixement tenim un guió escrit com a vida. Saben tot el que farem, tenim poques opcions si no n'agafem una, agafarem l'altra, pocs inventen noves opcions i a eixos pocs ja s'encarreguen de que tornen a les seues normes...
Diem que l'esser humà és superior a la resta d'animals però en realitat som molt inferiors. A quants gats has vist preocupar-se per el demà? Quans pardals vendrien les seues ales a canvi de una vida com la nostra? Creem que som millors perque tenim escoles, vivim entre mols de formigó i intercanviem menjar per paper o metall, però quin sentit té tot açò quan no sabem utilitzar-ho? Tota la vida intentan conseguir diners, perquè? No mos enterraran en ells, ni tan sols ajudaran a que siguem més feliços. Ni tots els diners del mòn podrien comprar la lliçò més important de totes, la que ens mostra com viure la vida, la lliçó que van prohibir des que es van vendre.

8 comentarios:

Teacher Cristina dijo...

Aixó que has dit m'ha aplegat fondo eh? Quanta raó en tan poc espai, tan comprimida..
Es com si al naixer ens donaren un guio per una pelicula:tu adoptes el teu papel i no pots queixar-te del paper que t'han donat o vas al carrer. Tenim una vida sensera planetjada desde el principi fins a la fi i es molt dificil eixir d'aquest camí marcat. Ens van aguantar 4 hores semanals a un home ou kinder explicant-nos coses que com be tu as dit no faré mai mes en la vida. Quan siguem grans no crec que per anar al super a comprar pà tinguem que fer una inecuació o anar contant totes les barres multiplicar-les per 28 i fer-li quaranta mil coses mes que no venen a tema. Pero com aixo tot eh? Ens fan passar els inicis de la nostra vida fen coses inutils per al nostre futur. Ni ens interessa la reproducció de les mosques colloneres ni si Fortunata i Jacinta robaven al corte inglés (això últim es molt dur però es veritat)

Aixo que has dit de tindre la ment en blanc seria...puf! no tindre pressa, no tindre problemes, no tindre res.. que bonico! jo pagarie i tu?

Saps que jo de normal només parle així per soltar barbaritats com "me caguen tal.." i un considerable repertori, aixi que espere que aprecies el meu comentari més de lo normal. M'ha agradat el teu post. Molt molt molt. Fins el dilluns, cuidat molt i que el teu peu, les teues angines i tu passeu un bon cap de setmana a ser possible!
Besets


[Cristineta!]

Thais dijo...

Quanta raó tens, m'hi aposto el que que siga que cap pardal s'hi voldría ficar al meu lloc demá a l'exàmen de valència....estic més verda....bueno i passant al que has dit, estic molt d'acord amb tú i ho saps ben bé 'fugi'(arrebat momentàni, no hi façes cas)....jo al igual que tú pense que encara que reduiren una mica les hores d'estudi no passaría res, inclús molts aniríem millor...perque creus que hi falto la majoría del díes a part de que soc una vaga..xD, no m'hi vull acostumar a la rutina.'fugi'..encara que al final acabe caent..xD
Després aixó de tindré la ment en blenc, sense res dintre...estaría de puta mare...que no??
Sense pensar...les classes començen a les vuit...opa..arrib tard un altra volta

Ademés Enriqueta 'fugi' també te la ment en blanc no??No hi ha día que hi arribe a l'hora, sempre l'esperem 10 o 15 minuts
Si ella sent adulta es permet això..perque jo no?
Fes-me cas amb la meua filosofía arribaras lluny xD

Hasta dema 'fugi' Eva

Teacher Cristina dijo...

Thais tio.. te ha contratado fugi film para que nos hagas publicidad de sus camaras?
Como te vendes de esa manera...


P.D Yo aquí estanto mala y estudiando para cuando vaya al examen de valenciano

Teacher Cristina dijo...

vale, es fuji pero os callais las bocas ¬¬

Anónimo dijo...

el dia que vaig fer el blog, vaig decidir que aquest seria un lloc on només les persones que lligen les entrades podrien comentar i on jo no clavaria el nas. Però despres de vore esta perspectiva tan lamentable, he canviat d'opinió.
1- Thais, quins arrebatos t'agarren en lo de fugi, xiketa, ja me estava emocionanat en les teues paraules quan de repén "fugi". M'has fet la vesprada!
2- Cristina, per al teu aniversari, te regalare una revista de Media Market per a que te deprengues les marques de les coses (sobretot l'ortografia), i a vore si te claves menos en thais que després vas cridant per ahí que les navalles te donen por.
Despres de aquesta xicoteta aclaració, us agraisc els vostres comentaris.

Anónimo dijo...

ara me toca a mi fer el comentari.. no te perocupes que en un cop que me digues ficam un comenatari tita marta tel fica...

Anónimo dijo...

despres de rellegir el blog... he decidit n fer res... tens raó al dir que no podem fer res al respecte de que tot el tenim dispossat... que faces el que faces ja ho sabien les demese persones... pots dirme alguna cosa que no sapiguem ja els demes?
estem farts,o mes que farts... refarts de fer el que ens diuen... pero que podem fer?

vicente abril dijo...

La esperanza de vida avanza, en menor medida, por los avances de la medicina y, en mayor medida, porque afortunadamente uno tiene la suerte de encontrarse con gente como tú.
Creo que estás condenada a flotar, como quieres. Qué suerte.