El Pare Noel o els Reis Mags?

Com ja es sabut , en aquests temps existeix una “lluita” entre el Pare Noel i els Reis Mags. Cada any per aquestes èpoques la gent es divideix en tres grups definits:
· ELS PARE NOEL: son aquelles persones agarrades que només fan un regal i el fan aquest dia per a llevar-s’ho de damunt, intentant comprar el més “cutre” que troben a qualsevol tenda. Sol tractar-se de la típica gent que veu totes les pel·lícules nadalenques (sí, eixes en que els pares de tots els xiquets son el Pare Noel, i les mares estan separades i viuen amb un altre home).
· ELS REIS MAGS: Aquesta gent és del tipus: “jo faig açò perquè és el de tota la vida” però en realitat no són més que el primer tipus però canviant el “modus operandi”: aquests esperen a que els demés els facen els regals per a saber que tenen que comprar ells per a no ser menys. Aquest tipus de gent es dels que canten les nadales. Sí, eixes cançons que ens conten que si ixes a la finestra veuràs com una dona té a un xiquet.
· ELS AMBIGUOS: Aquest tipus de gent, son aquells sense personalitat (o amb molts diners), que es permeten el luxe de fer regals els dos dies. Molts d’ells intenten defendre’s dient que fan el regal el dia de Nadal per el mateix motiu que els “Pare Noel” i desprès, el dia de Nadal, per el mateix que el “Reis Mags”. Però en realitat només intenten aclaparar als seus familiars i fills amb un munt de regals per a parèixer millors persones.

Però, realment hi ha algun d’aquests grups millor que els altres? El Pare Noel, eixe home tan simpàtic, vestit de roig, amb problemes per el sobrepes i amb alguns complexos que fan que haja d’entrar per les xemeneies per a evitar ser vist. Te ell la culpa d’haver estat inventat pels americans?
Els tres Reis Mags, eixos tres homes “escamarrats damunt d’un camell” que van recórrer mig món per a anar a un corral i donar-li un regal a un xiquet. Tenen ells la culpa de ser monàrquics i haver estat inventats per l’església?

Anem per parts: el Pare Noel, que per si no ho sabeu, era verd en els seus orígens, va ressorgir de l’oblit quan la marca “Coca-Cola” el va utilitzar per a una campanya publicitària nadalenca, canviant-li el seu color original per el roig, color que identifica a la companyia. Per tant, el Pare Noel, aquest home tan simpàtic que va regalant coses damunt d’un trineu, no és més que un objecte publicitari produït pel consumisme del Nadal.
Els Reis, que us he de dir d’ells, van ser inventats per l’església. Sí, eixa gran amiga nostra que ens diu que fem regals i repartim entre els pobres, mentre ells tenen una fortuna que podria acabar en la fam a molts llocs. Eixa que li proporciona al seu líder, el Papa, un llit que podria donar de menjar a mils de xiquets del tercer món. Sent aixina, perquè hem de creure en un mite que ens ha contat la gran mentida en que s’ha convertit l’església?

La veritat es que ningú dels dos mereixen ser celebrats. Però en aquest cas tothom m’aclivellaria per intentar abolir les dues setmanetes que tenim per a no fer res. I tots sabem que per dues setmanes de no fer res, som capaços de perdre els nostres principis. No intente que aquestes festes deixen de ser celebrades, només vull intentar que tots aquells que lligen açò, s’adonin dels falsos ídols en els que ens basem per a reunir-nos en la família, regalar-nos coses i ser solidaris. Es necessari que ens marquen un dia i un motiu per dinar junts? És precís que ens fem regals obligatòriament en l’època marcada? Perquè només hem de recordar la solidaritat al Nadal?
Pareix que no, però és només al Nadal quan ens mostren lo solidaris que hem de ser en el tercer món. De veritat eixos xiquets que moren de fam necessiten un joguet? Crec que primer haurien d’assegurar-se de la seua alimentació i més tard pensar en els joguets. I en el cas de que tingueren per a menjar, és només a Nadal quan es necessària la nostra ajuda? I la resta de l’any?
Ens creem molt lliures però en realitat sols fem allò que ens diuen, el que es tradició i el que està “permès”, perquè ara en sinceritat, com ens miraria la resta de la gent si els férem regals a meitat setembre? Què pensaríem d’una ONG que fa una recol·lecció de joguines a meitat febrer?
Personalment crec que deuríem recapacitar sobre el que estem fent i plantejar-nos reunir-nos de vegada en quant i fer-nos regals perquè sí, perquè estimem a la persona a qui li donem el regal i concienciar-nos de que tots aquells que no tenen res no son especialment pobres al Nadal, i hem d’ajudar durant tot l’any!

4 comentarios:

Teacher Cristina dijo...

Bien eva, bien!
No hace falta recordar, que la gente que dice ser de Los reyes, porque es lo tradicional, basicamente lo hacen por ahorrarse un duro.. veamos, 7 de enero: rebajas 25 de diciembre:..emmm no! Que te puedes ahorrar un duro en el regalo comprado en el todo a cien de la esquina, oye pues.. hace pensartelo dos veces.

**Ahora (8:11 de la mañana) no me siento nada inspirada asi que otro ratito me pasaré por aqui e intentaré exprimir mi nuez de california (llamalo cerebro) al máximo. Besets
P.D Tengo ganas de rajar mantas a cuadros.. mmm vaya!

Anónimo dijo...

eii!soc inma! no coneixia jo els teus dots de escritora!bueno filla que vols que te diga que no sapigues ja del que pense sobre el tema! Tots els que odiem els americans, l'esglesia i el consumisme ens pasem dues setmanes llepant-los el cul... som així, tontos, però així!jaja!

vinga asta pronte!

P.D.: COM LI RAJEU LA MANTA US MATO!jaja!

vicente abril dijo...

Yeee, qué nueva filósofa ha dado recientemente el mundo de los blogs. Muy bien esas comparaciones. Pero estoy de acuerdo con Inma, ni unos ni otros. Nada de consumismos tontos. Elegir entre Papa Noel o Reyes Magos es como elegir entre ser idiota o imbécil. Sé que a la gente le gusta tener ilusiones pero por favor!!
¿No podemos ser un poquito más racionales?
Bueno, se podría hablar mucho del tema. Haces bien, por otra parte, en plantear estas cosas.

Anónimo dijo...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu